پیام رییس محترم دانشکده به مناسبت روز صنعت و معدن
دهم تیرماه، بر پایهی مصوبهی شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز صنعت و معدن نامیده شدهاست. اختصاص این روز، فرصت مناسبی است تا به مهمترین موتور محرکهی اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن، نگاهی اندیشمندانه شود. چرا که این بخش در مقام عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه، نقش بسزائی دارد.
ایران، با در اختیار داشتن منابع و ذخایر سوختی و همچنین دیگر مواد معدنی مورد نیاز صنایع مختلف، از کشورهای غنی دنیا به شمار میآید. استخراج معادن و معدنکاری و توسعهی صنعت در زمینههای گوناگون صنعتی، از دیرباز در کشور ما متداول بوده است. تاریخنگاران، نوشتهاند که مردم ایران، از اولین کسانی بودهاند که مس را استخراج و ذوب کردهاند. آثار بسیاری از حفاریهای عظیم که در بیشتر معادن ایران و بخصوص معادن سرب و مس دیده میشود. نمونههای باقیمانده از ظروف و وسایل فلزی نیز، نشانگر فعالیتهای گستردهی معدنی و صنعتی میباشد.
با وقوع انقلاب صنعتی، تقریبآَ در کلیهی زمینههای صنعتی، کشاورزی، ساختمانی، داروئی، دفاعی، الکترونیک، بهداشتی و …، مواد معدنی و کانیهای اقتصادی به عنوان مواد اولیه یا مواد خام و همچنین توسعهی صنایع، نقش بسیار مهمی بازی میکنند و درمجموع یکی از رکنهای اصلی در اقتصاد هرکشور شمرده میشوند. بدیهی است که اینگونه ثروتهای خدادادی و سرمایههای ارزشمند، باید به نحوی مورد استفاده قرار گیرند که ضمن حفظ حقوق نسلهای آینده، با به کارگیری روشهای اصولی و صحیح، حداکثر منافع از برداشت آنها حاصل گردد.
به طور کلی رسیدن به اتحاد و اتفاق نظر و اتخاذ شیوه های هماهنگ شده برای توسعه صنعتی اولین و مهمترین گام همکاری دو بخش دولتی و غیر دولتی است واگر این مهم با مشارکت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی توام گردد چه بسا سرعت این امر چند برابر می گردد .با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که امسال را سال رونق تولید نام گذاری نموده اند تلفیق صنعت و دانشگاه (مخصوصا فنی و حرفه ای )می تواند جهش کمی و کیفی فعالیت های تولیدی صنعتی کشور را به ارمغان بیاورد. به همین مناسبت دانشکده دختران دکتر شریعتی تهران ضمن گرامیداشت این روز بزرگ آمادگی خود را جهت هرگونه همکاری علمی با صنایع مختلف اعلام می دارد . به امید توسعه روز افزون توان صنعتی صنعتگران ایران اسلامی .