وداع با هنرمندی طراز اول و عالِم، مرحوم استاد اکبر عالِمی

۰۶ آبان ۱۳۹۹ | ۰۹:۴۸ کد : ۲۲۴۵ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۴۶۶
نگاهی کوتاه به زندگی و کارنامه کاری این استاد + پیام تسلیت گروه هنر دانشکده

                                        

اکبر عالِمی (زادهٔ ۱۳ تیر ۱۳۲۴ – درگذشتهٔ ۲۲ مهر ۱۳۹۹)[۱] مجری و کارشناس تلویزیون صدا و سیما، استاد دانشگاه تربیت مدرس - کارگردان اهل ایران بود که بیشتر آثار وی در ژانر مستند عرضه شده‌اند. وی فارغ‌التحصیل رشتهٔ سینما از دانشکده هنرهای دراماتیک و دارای دکترای سینما از انگلستان و از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ عضو فرهنگستان هنر و فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود..
 
وی اصالتاً دامغانی بود ولی به اقتضای کا پدرش که به شهرهای گوناگون سفر می‌کرد در سال ۱۳۲۴ در اهواز زاده شد. دو ساله بود که به محله معصوم‌زاده دامغان و زادگاه پدری‌اش بازگشت. به عشق سینما راهی تهران شد و رشتهٔ رادیو تلویزیون را در دانشکده هنرهای دراماتیک خواند و مدرک کارشناسی ارشد را در رشتهٔ سینما از دانشگاه تربیت مدرس گرفت. سپس مدرک دکترای سینما را از کشور انگلستان دریافت کرد و به ایران بازگشت.
فعالیت‌ها
استاد عالمی تجربهٔ بازیگری را نیز با فیلم بابا نان داد (سال ۱۳۵۱) در کارنامه دارد. وی همچنین مدتی ریاست لابراتواروزارت فرهنگ و آموزش عالی و مسئولیت لابراتوارهای سازمان صدا و سیما را نیز عهده‌دار بود. در دهه ۱۳۶۰ (خورشیدی) عالمی شب‌های پنجشنبه برنامه ای با عنوان "آن روی سکه" را در شبکهٔ یک تهیه و اجرا می‌نمود که در زمان خود برنامه بسیار جالبی در موضوع سینما بود. عالمی در دههٔ ۱۳۷۰ خورشیدی مجری و کارشناس برنامهٔ هنر هفتم بود که به عقیدهٔ بسیاری، اثرگذارترین برنامهٔ تلویزیون در رابطه با سینما بوده‌است. وی به عنوان مجری‌کارشناس در برنامهٔ سینما ماوراء نیز فعالیت داشته‌است. او همچنین عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نیز از اعضای انجمن مدرسان سینما بود. از دیگر فعالیت‌های ماندگار وی گویندگی مجموعهٔ پنج قسمتی جهان، آفریدهٔ هنر دربارهٔتاریخ هنر و مستند چرا زیبایی مهم است؟ دربارهٔ فلسفهٔ زیبایی در هنر (این مجموعه‌ها تاکنون منتشر نشده‌اند) و مجموعهٔ پنج قسمتی نوابغ عکاسی دربارهٔ تاریخ عکاسی در شبکه مستند به تهیه‌کنندگی و مدیریت دوبلاژ بهزاد زهرایی را می‌توان نام برد.


ساخت نزدیک به ۳۰ فیلم مستند برای صنایع داروسازی، پتروشیمی، نساجی و چوب به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی، عربی از دیگر کارهای او هستند.

در ۸ اسفند ۱۳۹۳ همزمان با برگزاری جشن تصویر سال در خانه هنرمندان ایران طی مراسمی، از یک عمر تلاش اکبر عالمی در زمینهٔ عکاسی و سینما بزرگداشت شد و از این استاد دانشگاه به عنوان معمار کلمه با دانشی چندوجهی یاد شد.

این استاد دانشگاه ۱۰ مهرماه ۱۳۹۹ برای ساخت یک مستند راهی بیمارستانی شده بود که با وجود رعایت پروتکل‌های بهداشتی، او و سه همکار دیگرش به بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ مبتلا شدند.[۷] او با وخیم شدن بیماری، در بیمارستان بستری شد و با دستگاه، تنفس می‌کرد.

                                             


اکبر عالمی سرانجام بامداد ۲۲ مهر ۱۳۹۹ در سن ۷۵ روی در نقاب خاک کشید و در قطعه ی هنرمندان بهشت زهرا (س) تهران آرام گرفت.

 

گروه هنر دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی نیز، فقدان این استاد برجسته و عالم را به جامعه ی هنری، دانشگاهیان سراسر کشور و خانواده ی آن مرحوم  تسلیت عرض می نماید.


 

کلیدواژه‌ها: وداع با هنرمندی طراز اول و عالم، مرحوم استاد اکبر عالمی


نظر شما :