آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس برگزار شد
در ابتدا سرکار خانم مهندس گرد رییس دانشکده شریعتی و رئیس سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس، ضمن خیر مقدم و خوش آمدگویی، از زحمات کارگروه های جشنواره و تمامی همکاران خود در دانشکده شریعتی قدردانی نمود.
سپس خانم ترابیان، گزارشی از عملکرد سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس ارائه نمود.
در ادامه دکتر صالحی عمران ضمن تشکر و قدردانی از مسئولین و همکاران برگزار کننده این جشنواره، اظهار داشت:
"من معتقدم اساسی ترین کاری که سیاستمداران یک جامعه می توانند انجام دهند، توسعه منابع انسانی است. هرگاه سیاستمداران بر ساخت منابع انسانی اقدام و سرمایه گذاری کردند کشور در ابعاد مختلف اقتصادی، اجنماعی و سیاسی رشد پیدا کرده است."
وی در ادامه افزود:
"تجربه بسیاری از کشورهای توسعه یافته ، مسیر توسعه، مسیر سرمایه گذاری آموزش بوده است اما مسئله ای که در این زمینه وجود دارد، تصمیم گیری درست می باشد و رابطه بین آموزش، اقتصاد و تولید باید صحیح و از هم گسسته نباشد."
دکتر صالحی عمران با اشاره به تئوری انسانی و نقاط ضعف آن، تصریح کرد:
"در ذات این تئوری جنسیت دیده نمی شود و نقش زنان جدی نمی باشد که در این میان بحث توسعه آموزش برای بانوان مطرح شد و کشور ما یکی از کشورهایی بود که به خوبی این مسئله اتفاق افتاد و ضعف دیگراینکه آموزشها عملا در رشد اقتصادی تاثیر نداشته است که نشان می دهد هر آموزشی ممکن است درست نباشد و سرمایه گذاری مهارتی و توجه به آموزشهای فنی و حرفه ای می باشد که در کشور ما خوشبختانه حضور دانشجویان در رشته های مهارتی قابل تحسین است و ظرفیت های بسیار خوبی ایجاد شده است."
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این جشنواره ها تاکید کرد:
"وجود چنین دانشکده ای در رشته های مختلف مهارتی با تولید آثار اجتماعی، فرهنگی،علمی و هنری در جهت اقتصاد کشور در دل دانشگاه فنی و حرفه ای جای بسی خرسندی است. اگر ما بتوانیم در دانشگاهی این سه مولفه آموزش، تولید و بازار کار را پیوند دهیم، می توانیم بگوییم اتلاف هرینه رخ نداده است و آن دانشگاه کارا بوده و این سرمایه گذاری نتیجه خواهد داد."
دکتر صالحی عمران خاطر نشان کرد: ما می توانیم در دانشگاه فنی و حرفه ای بحث تجاری سازی آموزش را داشته باشیم. آموزش آثار اجتماعی و فرهنگی زیادی دارد ولی آثار اقتصادی آن نیز مهم است. ما نیاز داریم در شرایط حساس کنونی ارتباط خود را با اقتصاد زیاد کنیم که دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند این کار را انجام دهد و ما در این سال بنا را گذاشتیم که هم مربی، تجهیزات و برنامه های درسی را با هم پیوند بزنیم.
خانم دکتر مولاوردی دبیر کل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان (حقوقدان، پژوهشگر و فعال در امور زنان و حقوق شهروندی) سخنران بعدی این مراسم بود.
ایشان در ابتدا ضمن خداقوت به کلیه ی عوامل اجرایی مشارکت وزارت علوم و کارگروه ساماندهی مد و لباس را قابل ارج دانست و افزود: اینجانب انتظارات این جشنواره را که مرور می نمودم بسی خرسند شدم که با چالشهای زیادی که سالیان سال است در جامعه در مورد پوشش و حجاب مطرح است، این جشنواره توانسته است به بخش هرچند کوچک از اهداف غایی که همانا ساماندهی آن است دست بیابد. به ویژه شما دانشگاهیان عزیز که با ورود به این حوزه چراغی را که به خوبی برافروخته اید، روشن نگه دارید و اگر در این مسیر با بی انگیزگی سایرین مواجه شدید، نگران نبوده و بدانید شما سهم خود را به خوبی ادا نموده اید. ظرفیت های زیادی در این زمینه نهفته است که امیدواریم به زودی شاهد اثربخشی این چنین فعالیت های مهم علمی باشیم."
این مقام مسئول در ادامه اذعان داشت:
"به هر ترتیب شما توانستید به خوبی چراغ سوم این رویداد را به خوبی روشن نماییدد. امید است تا سالیان سال از آثار و خروجی های آن در صنعت مد و لباس بهره برداری شده و حرف های قابل شنیدنی زیادی را در این زمینه داشته و به شناختی جامع از خلاقیت و استعدادهای دانشجویان برسیم."
خانم شهیندخت مولاوردی در بخش بعدی سخنان خود اظهار داشت:
"تا آنجایی که مطلع شدم، یکی از اهداف این جشنواره، تبدیل ایده به ثروت معرفی شده است. در این بین اتفاق مهمی که روی می دهد این است که از جزیره ای عمل کردن نهادها و متولیان این امر در بحث پوشاک و مسائل مربوط به آن جلوگیری می شود. به عبارتی دیگر با ارتباطی که بین صنتعگران، طراحان و ایده پردازان این حوزه ایجاد می شود مانع این اتفاق خواهد شد. این واقعه مطلوب می تواند به کمک اقتصاد ما بیاید و از سال 2001 که بحث اقتصاد خلاق مطرح است، موضوع پوشاک و پرداختن به آن قدم مهمی باشد."
آموزش سرمایه انسانی عنوان سخنان بعدی وی بود.
با این امر می توان اقتصادی را به جامعه عرضه کنیم که مبتنی بر خلاقیت و صنابع خلاق بوده و از هنر روز دنیا که بزرگترین مزیت ما تکیه بر هنر اسلامی ایرانی است بهره ببرد و حرف های زیادی برای عرضه داشته باشد. صنعت پوشاک و طراحی مد می تواند بر خلاف اقتصاد مبتنی بر نقت، روی منابع روی زمین ما ( که همانا نیروهای انسانی ما می باشد) تکیه کرده و از تکیه بر منابع زیر زمینی پرهیز گردد .موضوع پوشاک و مد ایرانی-اسلامی می تواند به یکی از مولفه های این مهم و اقتصاد مقاومتی شده و به خوبی به یاری جامعه بیاید."
خانم مولاوردی در ادامه تحققی شدن بیشتر رهنمون های مقام معظم رهبری را در سال های اخیر به ویژه شعار مهم امسال به عنوان سال "رونق تولید"، را نقطه ای مهم برای عملیلاتی نمودن اهداف این جشنواره دانست و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال بتوانیم کارنامه قابل قبولی ارائه دهیم و به خوبی از تحریم ها و موانع موجود عبور نماییم. شما دانشگاهیان می توانید نقش خوبی را ایفا کنید."
ایشان در ادامه تصریح کرد:
"انشالله بتوانیم در خلال داشتن این فعالیت ها به مرواداتی عالمانه، مومنانه همراه با کرامت ذاتی بشر برسیم و آن را به عنوان الگو به جامعه معرفی کنیم. این حرکت ها، دغدغه ها و فعالیت ها بسیار ارزشمند است. برای این که بتوانیم به خوبی در صدد رفع نگرانی ها بوده و باید در حفظ و پاسداشت ارزش ها موثر باشد، روش های نگهداشت ارزش ها بسیار مهم است."
ایشان در پایان ضروت تغییر رویکرد نهادهای فرهنگی را مه قلمداد نمود و افزود:
"امید است بتوانیم با دل کندن از اقتصاد مبتنی بر نفت به سیاست های مهمی در دولت در حوزه فرهنگ و عملیاتی شدن ایده ها برسیم و به رویکرد همراه با عملکرد، رسیدن از ظاهر به معنا، از تبلیغ به تعمیق برسیم. به حول و قوه الهی آن روز دیر و دور نیست."
همچنین در ادامه مراسم دکتر قبادی به سخنرانی پرداخته و ضمن تشکر از پیشینیان برگزاری این جشنواره در سالهای گذشته که زمینه برگزاری این رویداد بزرگ را رقم زدند، بیان داشت: کارگروه ساماندهی مد و لباس با هدف تقسیم کار و مسئولیت این رویداد را به مجموعه دانشگاه فنی و حرفه ای واگذار کرد و دانشگاهیان و دانشجویان سراسر کشور با ارتباط و عزم ملی تلاش خود را به نمایش گذاشتند که البته همکاری سایر دانشگاه ها از سراسر کشور باید بیشتر شود و توسعه پیدا کند.
وی در ادامه با اشاره به مانایی این رویداد تصریح کرد:
هدف گذاری و سیاستگذاری در جهت مانایی و توسعه این رویداد است که تلاشمان این است تا مانا و تاثیرگذار بماند و مشارکت بیشتری در این حوزه داشته باشیم.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، بخش مدلسازی از طریق این رویداد ها را مهم قلمداد نمود و گفت: فراموش نمی کنیم که در سالها پیش حداکثر این فعالیتها در قالب یک ژوژمان خلاصه می شد و دایره تاثیر آن محدود به اساتید و سایر گروه ها بود اما در حال حاضر این فعالیتها تبدیل به یک جریان ملی شده است و ده ها مسئول، مدیر، رسانه و صنعتگر و تولید کننده میایند و این رخداد را ملاحظه می کنند و آنها را در جریان طراحی و تولید کشور وارد می نمایند.
وی جریان مد و لباس کشور را یک اقدام جهاد گونه معرفی کرد و افزود:ما می توانستیم بنشینیم و صرفا ساختار علمی دانشگاهی را تقویت کنیم اما با اقداماتی که در این چند ساله رخ داده است، شاهد مشارکت و همکاری مراکز علمی و حضور ارزشمند طراحی و تولید بودیم.
دکتر قبادی همچنین در این میان ایجاد رفتار نگاه برانگیز و مدساز را یکی دیگر از خواسته ها و اهداف مهم این رویداد دانست و از دانشجویان خواست که به این امر توجه داشته باشند.
وی در ادامه عنوان داشت: در این مسیر، تاکید ما بر نگاه نقد گرایانه می باشد، چرا که با تعارفات کذایی و تحسین غیر واقعی، رشد نخواهیم کرد. نگاه نقد آمیز و پرهیز از تعارفات یکی از موضوعاتی است که در حوزه مد و لباس بسیار به آن نیازمندیم و باید به آن توجه کنیم.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در بخش دیگر سخنان خود داشتن مضامین و مفهوم محوری در عملکرد ها را بیان نمود و گفت: رفتار عملگرایانه مبتنی بر داشتن مفهوم یکی از درخواستهای ماست که امیدوارم دانشگاه ها به آن توجه کنند. اینکه چقدر با جامعه بتوانند ارتباط برقرار کنند، چقدر در مفاهیم علمی اقتباس نمایند و اینکه چقدر بتواند این را بازپس دهند و راجع به آن گفتگو داشته باشند.
همچنین من از مدیران دانشگاهها و همکاران علمی و دانشگاهی می خواهم که سرفصلها را مطابق با موضوعات و مفاهیم ملی که در کشور پیشنهاد می شود، قرار دهند. ممکن است انتقاد شود که این موضوع خلاقیت را محدود می کند، اما نمونه های متعددی داریم که نشان می دهد خلاقیت از این طریق توسعه پیدا می کند و با توجه به اینکه مضامین و مفاهیم ایرانی و ملی خواهد بود می تواند شکل جدید تری را به خودش بدهد. ما به زودی مفهوم و عنوان سال 98 را برای جشنواره فجر اعلام خواهیم کرد که البته سال گذشته مکران بوده و امسال پیش بینی ها و مطالعاتی صورت گرفته که فراگیرتر از گذشته به موضوع بپردازد.
دکتر قبادی در پایان خاطر نشان کرد:
"ما و شما موظف پاسخ به مطالبات عمومی هستیم که بخشی از این مطالبات به جامعه مد و لباس برمی گردد. بنابراین دایره تاثیر ما به دیوارهای دانشگاه خلاصه نمی شود و در ایران و سپس جامعه جهانی خواهد بود. دست مایه های تاثیر بسیار است. یکی از اقدامات ما عطف نگاه تولیدکنندگان به حوزه طراحی است و خواسته ام از دانشجویان این است که هدف نهایی خود را صرفا نمره قرار ندهید و دایره علاقه مندی و دلبستگی هایتان را از فرد به جامعه و کشور گسترش دهید که این دست یافتنی است و امیدوارم با هنرنمایی شما عزیزان به زودی شاهد تاثیرات بیشتر در این زمینه باشیم."
در ادامه مراسم از برگزیدگان آثار منتخب جشنواره، برندگان طراحی لوگو و تندیس، برگزیدگان مسابقه ایده تا اجرا و داوران سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس، تقدیر به عمل آمد.
قرائت بیانیه هیات داوران توسط خانم جعفری کیان مدیرگروه طراحی پارچه و لباس، پخش کلیپ جشنواره، اجرای گروه هنری سوژین و رونمایی از تندیس جشنواره از دیگر برنامه های این مراسم بود.
نظر شما :